Otse põhisisu juurde

Head vana aasta lõppu!

Hakkabki see aasta lõppema. Kes kogu minu teekonda jälginud, siis see teab, et sellesse jääb hunnik ebaõnnestumisi ning ka kordaminekuid. Igast läbikukkumisest või libastumisest sain võtta omad õppetunnid ja veidi targemana edasi minna.  Üks suurim õppetund on see, et ega keegi sind päästma tule, kui kaelani sees oled. Ikka ise pead välja ronima. Selleks, et pääseda pidevast muretsemisest raha pärast, tuleb parematel aegadel teha ettevalmistusi kehvemateks perioodideks. Olin ju olukorras, kus ka 100-eurone äkiline väljaminek tähendas kriisi.
Kõike pole võimalik rahas mõõta 💟

Seetõttu seadsin aasta alguses eesmärgi koguda säästupuhver  ja luua meelerahufond. Ma ise ka ei usu, kuid ma sain sellega hakkama ja mul on aasta lõpuks tekkinud üle 500-eurone säästupuhver. Loomulikult kavatsen seda juba lähiajal suurendada ning see peaks uuel aastal olema juba lihtsam, sest krediitkaardivõlg (900 eurot) saab kohe-kohe nulli (ootan hetkel ühe tehtud töö tasu). Lisaks sellele sai lapse arvele kantud 12x10 eurot ehk siis 120 eurot, järelmaksuvabalt pliit soetatud ning pidime aasta jooksul mitu korda lagunevaid autosid laskma kõpitseda (sellele kulus üle 1000 euro 😖). Me saime selle kõigega hakkama.

Seega said kõik seatud eesmärgid täidetud ja saan rahuliku südamega minna vastu uuele aastale. Jaanuaris tulevad juba uued eesmärgid, sest ilma nendeta pole võimalik õnnestuda. Eesmärgid peavad olema kindlalt paigas, siis tead kuhu liikuda ja mida selleks ette võtta, et need täituda saaksid. Keskendasin kogu tähelepanu tegevustele, millega saaksin aasta lõpuks oma eesmärgid täidetud. See polnud kerge, kuid ma sain sellega hakkama. Jeeeee!!!!!

Naljakas tunne on kohe poodides ringi käia. Kunagi ütles üks mulle lähedane inimene: Kui mul on raha, siis tundub kõik nii odav, kui raha ei ole, siis on kõik nii kallis.....Nüüd jalutan poes ringi ja tõepoolest ma saaksin kogutud raha eest juba nii mõndagi endale osta. Kõik tundub palju odavam.  Siinjuures on oht libastuda ning säästupuhver laiaks lüüa, kuid seda ma loomulikult ei tee, vaid panengi uueks aastaks täpselt kirja, mida mul lähiajal on vaja endale muretseda ning hakkan aga taas kogumisega pihta.


Selle aasta suurim mõistmine oli see, et mul on juba olemas midagi väärtuslikumat kui suur hunnik raha. Minu suurim varandus on minu teadmised ja oskused, kui peaksin kasvõi puupaljalt tänaval seisma, siis on see varandus ikkagi minuga kaasas. Oluline on vaid näha takistuste asemel võimalusi, siis saab kõik vaid paremaks minna.

Mul on uueks aastaks kokku lepitud juba mõned lepingud, mille pealt saan taas veidi lisaraha teenida. Hetkel tunnen, et jaksan veel ka seda pisikest lisatööd teha, millega septembrist alustasin ning kui enam ei peaks jaksama, siis õnneks saan jätkuvalt väiksema sissetulekuga kuudel rahalist toetust.

Suur, suur tänu kõigile, kes mulle sel aastal kaasa on elanud! Kindlasti sundis seegi mind enam pingutama, kui teadsin, et keegi minu õnnestumistest ja ebaõnnestumistest loeb. Ma ei tea, mis blogiga edasi teha ...kas jätkata, kuni minust saab rikas ja edukas inimene... või jättagi see teema siin selliseks aastaseks projektikeseks. Ise kaldun viimase variandi kasuks, kuid kes teab... võibolla on mul ka edaspidi veel midagi öelda....

Mõnusat aasta lõppu ja paremat uue algust!

Rahulolev ja veidi rahatargem
Elli


Kommentaarid

  1. Elli, aitäh! Väga põnev lugemine on olnud. Head ja heldet uut aastat!

    VastaKustuta
  2. Suured tänud jagamast oma muresid ja rõõme. Käisin iga nädal muudkui piilumas, kas on uut postitust. Vahel võiks ju mõne postituse ikka teha :D

    VastaKustuta
  3. Ootan väga Sinu postitusi. Loodan, et ikka jätkad! 😊 Head aasta lõppu!

    VastaKustuta
  4. Tänud toredate soovide eest ja heldet alanud aastat teilegi! Kuna tundub, et neid piilujaid on siin teisigi, eks siis jätkan esialgu blogimist. Vaatame siis üheskoos, kuhu see lõpuks välja viib. :)

    VastaKustuta
  5. Elli, sa oled imeliselt tubli ja inspireeriv! Head uut aastat!

    VastaKustuta
  6. Elli, väga vinge ja tubli! Sinu töö eesmärkide saavutamise nimel väärib imetlust ja väga lahe, et said ette võetud lausa mitu eluvaldkonda.
    Mind huvitab, millises valdkonnas või missuguseid tööotsi sa teed-- mitte, et peaksid kõike avaldama, lihtsalt oleks ideena endale huvitav lugeda. Edu eesmärkidega!

    VastaKustuta
  7. Tere, Anna! Saan öelda nii palju, et mul avanes võimalus oma teadmisi teistega jagada. Lisatöö on puhtalt erialane ehk siis haridusvaldkonnas. :)

    VastaKustuta
  8. ...lisaks sellele sai aasta jooksul käidud suvel hooajatööl ning metsasaadusi müüdud.
    Enne jõule käisin laatadel veidi omatehtud käsitööd, hoidiseid ja piparkoogitainast müümas. Seega mingi lisateenimise võimaluse leiab kindlasti igaüks, kel vaid tahtmist ja pealehakkamist. ;)

    VastaKustuta
  9. Head uut aastat, Elli! Elasin terve aasta Sulle blogi vahendusel kaasa. See, kuidas sa raskustest, nende ületamisest ja edusammudest kirjutad on väga inspireeriv. Aitäh!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Mida sa edasi tegema hakkad?

See on küsimus, mida kuulen iga kord, kui kodust nina välja pistan. "Ma veel päris täpselt ei tea" - on minu vastus. See tundub nii mõnelegi ehmatav, et kuidas nii saab.  Kõigepealt pean ma puhkama. Nagu päris päriselt tegelema asjadega, mis lõõgastavad, teevad rõõmu ning annavad vaimule täieliku puhkuse. Ma olen end ühest kohast vabaks võtnud ja mul oleks võimalus kohe tormata uutesse seiklustesse, kuid ma tean, et mu vaim vajab restarti.  Kes mulle instagramis kaasa elavad, need võibolla märkasid ka storysid, kus ühel hetkel rõõmustasin saabunud vabaduse üle ja juba järgmisel hetkel oli mu rõõm asendunud masendusega, sest üks kohustus, mis nõuab mitmeid tunde pingutust, kukkus kolinal kaela. Ja nii ma siin ootan ikka veel, et oleksin ükskord ometigi vaba ja saaksin nautida suve ja oma kodus toimetamist või ka veidi ringi reisimist.  Reisimisega seoses juhtus kogemata nii, et mu reisifond sai kiiremini täis, kui oleksin osanud oodatagi. Sain veel viimased lisatasud kätte ja

PAUS või siiski selle peatüki lõpp

Tunnen, et olen selle loo alguse Ellist nii kaugele liikunud, et see poleks nagu enam minu lugu. Seepärast ei leia ka enam piisavalt motivatsiooni, et siia midagi kirjutada.  Minu elus on hetkel lehe keeramise hetk ning sooviksin alustada uut peatükki võimalikult puhtalt lehelt. Loomulikult liiguvad sellesse kaasa eelmistest peatükkides õpitud tarkused, kuid see on ikkagi täiesti uus ja juba hoopis teine lugu.  Kui sattusid siia, sest soovid teada, kust või kuidas ühte rahatarkuse teekonda alustada, siis palun liigu selle blogi algusesse ning loe läbi 2019a postitused. Loodetavasti saad sealt indu, et ka ise väikeste sammudega alustada.  Kui soovid aga minu praegustest tegemistest veidi rohkem teada saada, siis oled oodatud jälgima mind instagrammi: elli_the_saver kontole. Rahatargemat teekonda soovides Elli Teel järgmise käänakuni :) 
Tere! Mina olen Elli. Olen neljakümnendates kahe toreda teismeeas kuti ema ja ühe toreda mehe naine. Meie peres on ka kaks vahvat neljajalgset, kes vajavad süüa ja suurel hulgal tähelepanu. Ma elan Lõuna-Eestis ühes väikeses külakeses. Oma maja saime alles mõned aastad tagasi. Meie elu sõltub täielikult isiklikust transpordist, seetõttu on meie peres kaks autot (vanuses 10+ aastat). Nüüd siis põhilise juurde. Olen jälginud huviga facebookis Kogumispäeviku tegemisi ja mul on tunne, et mul on väga palju õppida, et saada rahatargaks. Minu lapsepõlves oli raha alati vähe. Enne palgapäeva oli vanematel rahad tihtipeale täiesti otsas. Pidime mõned aastad üle elama aja, kui üks vanematest oli töötu. Sõime siis põhiliselt kartulit, piima ja muna, mis tulid sel ajal oma põllult-laudast. Uusi asju osteti harva, riided tulid enamasti taaskasutusest või tuttavatelt. Mul on tunne, et minu sees on uskumused, et raha ongi alati vähe või puudu. Vaatamata nendele uskumustele, mis lapseeast kaasa o