Otse põhisisu juurde

Jälle üks aastaring sai täis

...ja kätte on jõudnud aeg teha kokkuvõtteid, et kuidas see aasta siis läinud on. Kes mu tegemistel silma peal on hoidnud, teavad seda ju niigi, aga teeme siiski ka ülevaate. Minu selle aasta eesmärgid olid: 
1. Suurendada meelerahufondi 600 euro võrra ehk siis teha igakuised 50-eurosed püsimaksed sellele kogumisarvele. 
Maksed laekusid kenasti regulaarselt, kuid sügisel maksin sellest ühe sajaeurose arve (lapse juhilubade eksam ja riigilõiv) ning seetõttu lõpetan aasta 700-eurose meelerahufondiga (alustasin kogumist juba eelmisel aastal). See summa on veidi rohkem, kui minu ühe kuu palk. Seega olen ise küll rahul, et mul juba selline puhvergi on tekkinud. 
 2. Hädaabifondi suurendan 500 euroni. 
See oligi vahepeal kenasti täis, kuid nüüd on see sulanud olematuks, nagu esimene lumi. Põhiline põhjus, et pitsitasime sauna ehitamisega kivist vett välja ning muuks eluga toimetulekuks vajalikust jäi raha puudu ning oli hea, et meil see puhver oli. Sellest sai ostetud enne kooliminekut lapsele riideid, üks sõnnikukoorem ning sauna põrandaplaadid. Oma 100 euro väljakutsest lisasin säästudesse 30 ning teine 30 läks jõulukinkide tegemiseks. Seega on hetkeseis 130 eurot ning selle kasvatamisega tuleb lähiajal taas tegelema hakata. 
3. Täita üks suur unistus ja ehitada valmis saun. Esialgne eelarve on ca 2000 eurot. 
See oli nüüd üks hullumeelne plaan, millesse ei olnud arvestatud seda, et ma oma lisatööst nii kiiresti loobuma pean ning, et meie autod sel aastal ca 1000 euro eest remonti vajavad. Kuid me saime sellega peaaegu hakkama. Jõululaupäeval pani mees veel lavalaudu paika, et oleks võimalik vähemalt jõululeili võtta. Leiliruum on praktiliselt valmis, pesuruumis on ka vaid väikesed tööd teha ning uks ette panna ning siis veel mõned nipet-näpet tööd, kuid sellegipoolest võib öelda, et me saime sellega hakkama ning suutsime jääda ka peaaegu eelarvesse, kuigi tagantjärele saame ka ise aru, et see oli seatud ajuvabalt väike. Kui me oleks kõik täishinnaga ja uuena ostnud, siis oleks õige eelarve olnud ca 5000 eurot. Võibolla millalgi kirjutan teile pikemalt meie saunaehitusest.
4. Hetkel olen järelmaksude osas kahevahel. 
Kui sa oled ikka kahevahel, siis on keeruline ka eesmärke täita, kuid aasta keskel ma siiski tegin konkreetsemad eesmärgid ja astusin ka konkreetsemad sammud ning jaanuari palgast saab makstud viimane järelmaks ning seejärel jääb mul veel maini väikelaenu maksta. Korra mõtlesin selle kiiremini lõpuni maksmisele, kuid kui mingeid üllatus-sissetulekuid ei tule, siis ei hakka ma sellega kiirustama, sest pean mõnele olulisemale eesmärgile keskenduma. 
5. Kodutehnikast ja mööblist vajaks uuendamist kiiremas korras külmkapp ja üks voodi. Märkate tingivat kõneviisi minu eesmärgi püstituses??? Sellised eesmärgid ei saagi täituda, mille kohta sa kirjutad, et see vajaks uuendamist, kuid kas ma ka plaanin seda teha, pole ju antud hetkel kirja pandud. Voodi ja madratsid saime teiselt ringilt. Külmkapp ootab ikka veel välja vahetamist ning see on mu uue aasta üks kindlaid eesmärke.  
6. Tänu kesiste võimalustega lapsepõlvele on mul probleem iseenda väärtustamisega....Mõtlesin, et uus aasta võiks olla iseenda rohkem armastamise aasta ning igas kuus võiksin osta ühe riideeseme või jalanõupaari, mida mul on väga vaja on. Eesmärk on siis iga kuu uuendada garderoobi ühe korraliku ja hästiistuva riideeseme võrra 
See isegi peaaegu õnnestus. Mõned kuud jäid kindlasti vahele, kuid aasta lõpus panin I-le täpi korraliku uue kevad-sügis parkaga. Minu garderoobi lisandus ka mitu pluusi, üks paar teksapükse ja uusi jalanõusid vist lausa kolm paari. Tunnen, et see oli üks oluline eesmärk ja mul on hea meel, et selle sedaviisi siia kirja panin. 
Lisaks veel selle, et ma avasin ka oma kolmanda samba. Seega olen nüüd siis teinud oma elu esimese investeerimistehingu, kuigi tunnen, et ses osas olen ikka täiesti algaja ja pean ikka veel väga palju uurima, lugema, rumalaid küsimusi küsima.... 

See aasta ei läinud võibolla päris nii nagu plaanitud ja mingil hetkel tundsin väsimust ja tüdimust oma rahaasjade pidevalt joone peal hoidmisega. Loodan, et uus aasta tuleb juba veidi kergem, kuigi ka sinna on planeeritud juba päris mitu suurt eesmärki. 
Tänan, et olete taas minuga sel teel kaasas olnud ja võin juba ette öelda, et olenemata sellest, kas te viitsite veel lugeda või mitte, siis ma kavatsen veel ühe aasta kindlasti kirja panna. 😉 Mul on tunne, et ma olen nagu suuremast mülkast välja saanud, kuid samas kõiguksin nagu veel selle mülka veere peal, et kas pääsen eemale või kukun tagurpidi tagasi sisse. Tahaks ikka jõuda turvalisemasse tsooni. Usun, et edasi planeerides ja konkreetseid eesmärke seades jõuan ka. 

Rahulikku aasta lõppu ja ilusamat uut aastat! 

Elli



Kommentaarid

  1. Elli, aitäh! Minu arvates on Sul "kuidas saab?" -mõtteviis ja seda on alati huvitav lugeda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Minu elu moto on tõepoolest: kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. :)

      Kustuta
  2. Mina tegelikult iga kuu ootan uut/uusi postitusi. Need on nii ausad ja ehedad. Ma ei taha lugeda blogisid, kus proovitakse erinevaid tooteid ja arutletakse minu jaoks pseudoprobleemide üle. Mina tahan ehedat elu, kus ma saan samastuda kirjutajaga, tunda, et ma pole üksi oma muredega ja et neile kõigile on tegelikult reaalsed lahendused olemas. Ma olen südamest tänulik, et Sa oma mõtteid meiega jagad. Rahulikku aasta lõppu ja eesmärkidega täidetud uut aastat!

    VastaKustuta
  3. Ka mina ootan Sinu postitusi väga! Olen ise olnud samas seisus ja olen mingil määral ka siiani. Sinu postitused inspireerivad ning leian Sinuga endas väga palju sarnasusi: oma maja remont, valikud ja soov finantsasjades parem olla jne. Ka mina tegelen hetkel uue aasta eesmärkide püstitamisega. Igatahes, jään ootama Sinu uusi postitusi ning soovin Sulle ja Su perele uueks aastaks soovide ja eesmärkide täitumist!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Mida sa edasi tegema hakkad?

See on küsimus, mida kuulen iga kord, kui kodust nina välja pistan. "Ma veel päris täpselt ei tea" - on minu vastus. See tundub nii mõnelegi ehmatav, et kuidas nii saab.  Kõigepealt pean ma puhkama. Nagu päris päriselt tegelema asjadega, mis lõõgastavad, teevad rõõmu ning annavad vaimule täieliku puhkuse. Ma olen end ühest kohast vabaks võtnud ja mul oleks võimalus kohe tormata uutesse seiklustesse, kuid ma tean, et mu vaim vajab restarti.  Kes mulle instagramis kaasa elavad, need võibolla märkasid ka storysid, kus ühel hetkel rõõmustasin saabunud vabaduse üle ja juba järgmisel hetkel oli mu rõõm asendunud masendusega, sest üks kohustus, mis nõuab mitmeid tunde pingutust, kukkus kolinal kaela. Ja nii ma siin ootan ikka veel, et oleksin ükskord ometigi vaba ja saaksin nautida suve ja oma kodus toimetamist või ka veidi ringi reisimist.  Reisimisega seoses juhtus kogemata nii, et mu reisifond sai kiiremini täis, kui oleksin osanud oodatagi. Sain veel viimased lisatasud kätte ja

PAUS või siiski selle peatüki lõpp

Tunnen, et olen selle loo alguse Ellist nii kaugele liikunud, et see poleks nagu enam minu lugu. Seepärast ei leia ka enam piisavalt motivatsiooni, et siia midagi kirjutada.  Minu elus on hetkel lehe keeramise hetk ning sooviksin alustada uut peatükki võimalikult puhtalt lehelt. Loomulikult liiguvad sellesse kaasa eelmistest peatükkides õpitud tarkused, kuid see on ikkagi täiesti uus ja juba hoopis teine lugu.  Kui sattusid siia, sest soovid teada, kust või kuidas ühte rahatarkuse teekonda alustada, siis palun liigu selle blogi algusesse ning loe läbi 2019a postitused. Loodetavasti saad sealt indu, et ka ise väikeste sammudega alustada.  Kui soovid aga minu praegustest tegemistest veidi rohkem teada saada, siis oled oodatud jälgima mind instagrammi: elli_the_saver kontole. Rahatargemat teekonda soovides Elli Teel järgmise käänakuni :) 
Tere! Mina olen Elli. Olen neljakümnendates kahe toreda teismeeas kuti ema ja ühe toreda mehe naine. Meie peres on ka kaks vahvat neljajalgset, kes vajavad süüa ja suurel hulgal tähelepanu. Ma elan Lõuna-Eestis ühes väikeses külakeses. Oma maja saime alles mõned aastad tagasi. Meie elu sõltub täielikult isiklikust transpordist, seetõttu on meie peres kaks autot (vanuses 10+ aastat). Nüüd siis põhilise juurde. Olen jälginud huviga facebookis Kogumispäeviku tegemisi ja mul on tunne, et mul on väga palju õppida, et saada rahatargaks. Minu lapsepõlves oli raha alati vähe. Enne palgapäeva oli vanematel rahad tihtipeale täiesti otsas. Pidime mõned aastad üle elama aja, kui üks vanematest oli töötu. Sõime siis põhiliselt kartulit, piima ja muna, mis tulid sel ajal oma põllult-laudast. Uusi asju osteti harva, riided tulid enamasti taaskasutusest või tuttavatelt. Mul on tunne, et minu sees on uskumused, et raha ongi alati vähe või puudu. Vaatamata nendele uskumustele, mis lapseeast kaasa o