Otse põhisisu juurde

2021. aasta eesmärgid

 Vupiduu!!!....Kõigepealt teavitan, et tegin oma viimase järelmaksu makse (77.78). Võit intressidelt 56 eurot. Nüüd jääb mul vaid veel viis kuud väikelaenu tagasi maksta, mis on siis hetkel summas 730 eurot, kuid juba jaanuari keskel saan öelda, et see on (vaid) 584 eurot ja see tundub juba päris väike summa. 

Neile, kes alles tutvuvad mu blogiga, siis kaks aastat tagasi alustasin olukorrast, kus mul oli ca 5000 eurot laene ja null eurot sääste. Praegu saaksin oma säästudega laenud nulli maksta ja mul jääks veidi raha ülegi, kuid see poleks eriti arukas tegu. Seega olen ma korralikust miinusest suutnud kahe aastaga jõuda juba väikesesse plussi. Siiski on mind viimasel ajal hakanud närima tunne, et seda on ikka veel vähe ja see ei anna mulle piisavalt turvatunnet. Müstika, kuidas ma suutsin varem niimoodi pidevas miinuses elada ja saime ka ju kuidagi hakkama. Minu tagala oligi alati krediitkaart ja pank näitas meile ka võimalust võtta vajadusel veel üks väikelaen. Jumal tänatud, et me seda ei teinud ning tänaseks oleme mehega vägagi sama lehekülje peal, et ei ühtki laenu enam. 

Mees on eriti uhke selle üle, et me suutsime sauna ilma laenuta valmis ehitada, sest pean tunnistama, et oktoobris olime nii surnud punktis oma saunaehitusega, et kiusatus võtta tuhat eurot laenu, oli vägagi suur, kuid siis lihtsalt hakkasid asjad jälle juhtuma ja leidsime taas nutikaid lahendusi ning saimegi hakkama. 

Ikka edasi ja mitte sammukestki tagasi :) 

Minu selle aasta eesmärgid: 

1. Saada täiesti laenuvabaks (va kodulaen). 

Selleks tuleb ära maksta veel viis väikelaenumakset ja loomulikult hoiduda uute laenude tekitamisest, millest tuleb ka järgmine eesmärk. 

2. Koguda raha ja osta järelmaksuvabalt uus külmkapp. Selleks tuleb koguda umbes 400 eurot.  

3. Suurendada hädaabifond tagasi vähemalt 300 euroni ja hoida see täis. 

4. Koguda meelerahufondi ühe pereliikme (ehk siis minu) kolme kuu sissetuleku jagu raha (st ideaal oleks 2100 eurot). 

Selleks suurendan meelerahufondi sissemaksed 100 euroni ja võimalusel teen paar lisamakset. 

5. Alustan uue(ma) auto ostuks raha kogumist. Unistus oleks kokku saada vähemalt1000 eurot. Selleks suunan väikelaenumaksetest üle jääva raha auto-ostu kogumisfondi. 

6. Luua lemmikute fond. Meie peres on kaks koera ja ma olen juba mõnda aega sellele mõelnud, et meil puudub vajadusel raha nende ravimiseks. Meie vanemal koeral on aegajalt väiksemaid terviseprobleeme esinenud, millega on õnnestunud siiani ise toime tulla, kuid kui kumbki neist peaks vajama operatsiooni või mõnd muud pikemaajalist ravi, siis neelaks see meie sääste ja seda ma ei tahaks ning seetõttu mõtlesin, et võiksin esialgu alustada kasvõi 20 või ka 30 euro kõrvale panemisest, et tekitada koerte ravifond. 

7. Mulle väga meeldis eelmisel aastal iseenda armastamise teema. Kindlasti on mul nüüd tekkinud juba harjumus rohkem iseendale tähelepanu pöörata, kuid sel aastal võtan ette uue teema. 

Oma kodu kaunimaks ja paremaks muutmine. Iga kuu täiendada/uuendada oma kodus mõnda sisustuselementi. 

See on selline pisiasjade lisamine/uuendamine. Ma ei ole väga suur kodu kaunistaja ning kui mul on madalseis, siis on mul suhteliselt ükskõik, mis mu ümbruses toimub, kuid eelmisel aastal hakkasid mind mingil hetkel väga häirima katkised ja kulunud asjad meie kodus.

Siia eesmärgi alla võiks minna näiteks diivanikatete uuendamine, kapinuppude ost (mul on kummutil kolm kapinuppu kadunud). Köögitoolidki jäid eelmisel aastal värvimata, sest algul sai ostetud vale värv ja siis tõstsime nad eest ära ning sinna nad jäidki. Lapsel läks arvutitool pooleks ja nüüd on tal mingi ajutine variant. Mina ise vajan korralikku kontoritöö nurka. Viimase sean tegelikult esmaseks eesmärgiks, sest paistab, et see kaugõppe teema ei kao veel niipea kuhugi ning mu selg on hakanud diivanil töötamise peale protestima. 

See viimane eesmärk on ses osas eriti oluline, et mulle tunduvad alati kõik muud asjad olulisemad, sest need on ju sellised pisiasjad, mis otseselt igapäevast elu ei sega, kuid samas eelmise aasta enesearmastamise teemast sain aru, et need mõjutavad väga palju minu enesetunnet ja hea enesetunne on ju eelduseks, et elu saab vaid paremaks minna. 

Meie pere sissetulekud on endiselt ca 2000 eurot kuus ning mina saan siis aegajalt oma lisaprojektidest veidi raha juurde. Sellest rahast tuleb siis maksta kodulaen ja hetkel ka veel väikelaen, ülalpidada kahte autot, nelja pereliiget, kahte lemmikut ja tegeleda maja ning aia järjepideva korrastamisega. 

Loodetavasti tuleb uus aasta töökas ja toimekas, kuid pingevabam, kui möödunud 2020.a


Lootusrikas

Elli





Kommentaarid

  1. Soovitan lemmikloomadele teha If kindlustuses lemmiklooma kindlustus, mis hüvitab raskemad õnnetusjuhtumid lemmikloomaga. Meil on juba üle 7a ja alati saanud abi! Kuumakse ca 13 euri.
    Hoian Sulle ka sel aastal pöialt !

    VastaKustuta
  2. Olen isegi kindlustuse peale mõelnud, kuid see vist ei kata haigestumisi (nt liigeshaiguste ravi või kasvajate operatsioone vms). Hetkel plaanin luua just fondi selleks puhuks, kui peaks olema vajalik mõnd tõsisemat haigust ravida. Igatahes uurin kindlasti ka kindlustuse võimalusi.
    Ja tänud heade soovide eest, sest pöidlahoidjad on väga vajalikud, et endal mott ikka püsiks! :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Mida sa edasi tegema hakkad?

See on küsimus, mida kuulen iga kord, kui kodust nina välja pistan. "Ma veel päris täpselt ei tea" - on minu vastus. See tundub nii mõnelegi ehmatav, et kuidas nii saab.  Kõigepealt pean ma puhkama. Nagu päris päriselt tegelema asjadega, mis lõõgastavad, teevad rõõmu ning annavad vaimule täieliku puhkuse. Ma olen end ühest kohast vabaks võtnud ja mul oleks võimalus kohe tormata uutesse seiklustesse, kuid ma tean, et mu vaim vajab restarti.  Kes mulle instagramis kaasa elavad, need võibolla märkasid ka storysid, kus ühel hetkel rõõmustasin saabunud vabaduse üle ja juba järgmisel hetkel oli mu rõõm asendunud masendusega, sest üks kohustus, mis nõuab mitmeid tunde pingutust, kukkus kolinal kaela. Ja nii ma siin ootan ikka veel, et oleksin ükskord ometigi vaba ja saaksin nautida suve ja oma kodus toimetamist või ka veidi ringi reisimist.  Reisimisega seoses juhtus kogemata nii, et mu reisifond sai kiiremini täis, kui oleksin osanud oodatagi. Sain veel viimased lisatasud kätte ja

PAUS või siiski selle peatüki lõpp

Tunnen, et olen selle loo alguse Ellist nii kaugele liikunud, et see poleks nagu enam minu lugu. Seepärast ei leia ka enam piisavalt motivatsiooni, et siia midagi kirjutada.  Minu elus on hetkel lehe keeramise hetk ning sooviksin alustada uut peatükki võimalikult puhtalt lehelt. Loomulikult liiguvad sellesse kaasa eelmistest peatükkides õpitud tarkused, kuid see on ikkagi täiesti uus ja juba hoopis teine lugu.  Kui sattusid siia, sest soovid teada, kust või kuidas ühte rahatarkuse teekonda alustada, siis palun liigu selle blogi algusesse ning loe läbi 2019a postitused. Loodetavasti saad sealt indu, et ka ise väikeste sammudega alustada.  Kui soovid aga minu praegustest tegemistest veidi rohkem teada saada, siis oled oodatud jälgima mind instagrammi: elli_the_saver kontole. Rahatargemat teekonda soovides Elli Teel järgmise käänakuni :) 
Tere! Mina olen Elli. Olen neljakümnendates kahe toreda teismeeas kuti ema ja ühe toreda mehe naine. Meie peres on ka kaks vahvat neljajalgset, kes vajavad süüa ja suurel hulgal tähelepanu. Ma elan Lõuna-Eestis ühes väikeses külakeses. Oma maja saime alles mõned aastad tagasi. Meie elu sõltub täielikult isiklikust transpordist, seetõttu on meie peres kaks autot (vanuses 10+ aastat). Nüüd siis põhilise juurde. Olen jälginud huviga facebookis Kogumispäeviku tegemisi ja mul on tunne, et mul on väga palju õppida, et saada rahatargaks. Minu lapsepõlves oli raha alati vähe. Enne palgapäeva oli vanematel rahad tihtipeale täiesti otsas. Pidime mõned aastad üle elama aja, kui üks vanematest oli töötu. Sõime siis põhiliselt kartulit, piima ja muna, mis tulid sel ajal oma põllult-laudast. Uusi asju osteti harva, riided tulid enamasti taaskasutusest või tuttavatelt. Mul on tunne, et minu sees on uskumused, et raha ongi alati vähe või puudu. Vaatamata nendele uskumustele, mis lapseeast kaasa o