Otse põhisisu juurde

100 euro väljakutse

 Mõtlesin, et mis ma siin ikka muudkui nukrutsen. Võtan end kokku ja sean konkreetsema eesmärgi, et oma pikemaajalisi eesmärke täita. Niisiis, meil kulus saunakorstnale rohkem, kui esialgu planeeritud oli ning see ca 100 eurot, mis tuli juurde maksta, oleks vaja nüüd kuidagi tagasi teenida, et saaks osta põrandaplaadid ja need novembri lõpus maha panna. 

Olen siin nüüd igasuguseid variante mõelnud, et kuidas on võimalik teenida 100 lisaeurot. Selleks tuleks maha müüa sada üheeurost eset või siis vähem esemeid veidi suurema tasu eest. Panen oma mõtted ka teile kirja ja siis saame hiljem vaadata, mis neist täitus ja kas ma suutsin oma eesmärgi kuu lõpuks täita. 

1. 100 eurot = 1000 taarapudelit, mida mul muidugi pole, kuid mõne euro võib taarast isegi saada. 

2. Müüa maha mõned pohlamoosid. Teenistus võiks olla ca10 eurot. 


2. Müüa midagi oma kätega tehtut. Mis pole midagi erilist ja mida võib leida paljudes käsitöögruppides, kuid kui ei proovi, siis kindlalt ei saa ka midagi. Plaan oli heegeldada suur hunnik linikuid jõululaadale, kuid paraku tuli mul ühel päeval hoopis tuju kallist memmest üle jäänud puuvillastest niitidest enda saunale kardinad heegeldada.

Mõned linikud mul siiski valmisid ja üks on poole peal, selle võiks mõne tunniga lõpuni heegeldada. Loomulikult tuleks need siis ka viimistleda. Panen pildi ühest viimistlemata tööst ja ühest poolikust sokipaarist, mis võiks ju ka mõnd jõulupakki täita. Kui mul õnnestuks kõik ära müüa, siis võiks tulu küündida 40 euroni ja virk olles võiks ju mõni nädal pimedatel õhtutel teleka ees olles veelgi midagi valmis nikerdada. 






3. Küpsetada ja müüa midagi või valmistada üks suurem ports piparkoogitaigent.. 
Viimane lemmik: hapukoorekook

4. Leida mõni tööamps. See võiks olla pigem mingi ühekordne lisaabi pakkumine kellelegi, mille eest saada paarkümmend eurot. 
5. Viia tagasi üks saunakorstnast üle jäänud vidin, mis maksis meile ca 25 eurot, kuid meil tuleb teistsugune lahendus ja see ei sobinud. ...see on üks lihtsamaid ülesandeid. 
6. Müüa raamatuid, mida ma enam ei loe. Vaatan riiulile ning peale Noorte Entsüklopeedia ei raatsiks ma sealt midagi ära müüa. 
7. Katsetada taas oma või laste riideid müüa. Kui sellest 10 eurotki lisa tuleks, oleks ka ju suureks abiks. 
8. Pohlavartest tehtud jõulupärg.
9. ...
Täiendan seda nimekirja jooksvalt, kui veel mõni hea mõte pähe tuleb. 

Rohkem ideid minul esialgu ei tekkinud. Huvitav, et niimoodi kõike kirja pannes ei tundu see sugugi võimatu ülesandena.Vajab vaid veidi pealehakkamist ja proovimist. 

Kui kellelgi veel mõni hea nipp varuks, siis jagage julgesti. 

Sihikindel
Elli


Kommentaarid

  1. Saame kuidagi privaatselt kontakti, soovin sind toetada mantli ostul.

    VastaKustuta
  2. Minuga on võimalik saada kontakti facebookis Elli Lepik nime alt või gmaili kaudu ellilepik13@gmail.com.

    VastaKustuta
  3. Ahjaa, seda ka, et ma ei saa sedasorti abi vastu võtta. Asi pole ju selles, et mul poleks seda raha (saaksin selle ju meelerahufondistki näpistada), vaid eelmine postitus näitas ilmekalt seda, kuidas mul on raskusi iseenda väärtustamisega. Alati tundub kõik muu tähtsam. :)

    VastaKustuta
  4. Hei, Elli!
    Pane oma blogisse reklaamibänner (bloggeris peaks üks gadget ka selleks olema). Ma ei kujuta ette, kui palju selle kaudu raha tulla võiks, aga midagi vast ikka (eriti, kui lugejad bännerile klikivad).

    VastaKustuta
  5. Hei, Johanna!
    See on tõepoolest ka üks võimalus lisaraha teenida. :)
    Mul pole ka aimugi, milliseid summasid selle eest makstakse. Kuna mu lugejaskond pole väga suur, siis oleks see teenistus vist suhteliselt olematu.
    Peab täpsemalt uurima. :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Mida sa edasi tegema hakkad?

See on küsimus, mida kuulen iga kord, kui kodust nina välja pistan. "Ma veel päris täpselt ei tea" - on minu vastus. See tundub nii mõnelegi ehmatav, et kuidas nii saab.  Kõigepealt pean ma puhkama. Nagu päris päriselt tegelema asjadega, mis lõõgastavad, teevad rõõmu ning annavad vaimule täieliku puhkuse. Ma olen end ühest kohast vabaks võtnud ja mul oleks võimalus kohe tormata uutesse seiklustesse, kuid ma tean, et mu vaim vajab restarti.  Kes mulle instagramis kaasa elavad, need võibolla märkasid ka storysid, kus ühel hetkel rõõmustasin saabunud vabaduse üle ja juba järgmisel hetkel oli mu rõõm asendunud masendusega, sest üks kohustus, mis nõuab mitmeid tunde pingutust, kukkus kolinal kaela. Ja nii ma siin ootan ikka veel, et oleksin ükskord ometigi vaba ja saaksin nautida suve ja oma kodus toimetamist või ka veidi ringi reisimist.  Reisimisega seoses juhtus kogemata nii, et mu reisifond sai kiiremini täis, kui oleksin osanud oodatagi. Sain veel viimased lisatasud kätte ja

PAUS või siiski selle peatüki lõpp

Tunnen, et olen selle loo alguse Ellist nii kaugele liikunud, et see poleks nagu enam minu lugu. Seepärast ei leia ka enam piisavalt motivatsiooni, et siia midagi kirjutada.  Minu elus on hetkel lehe keeramise hetk ning sooviksin alustada uut peatükki võimalikult puhtalt lehelt. Loomulikult liiguvad sellesse kaasa eelmistest peatükkides õpitud tarkused, kuid see on ikkagi täiesti uus ja juba hoopis teine lugu.  Kui sattusid siia, sest soovid teada, kust või kuidas ühte rahatarkuse teekonda alustada, siis palun liigu selle blogi algusesse ning loe läbi 2019a postitused. Loodetavasti saad sealt indu, et ka ise väikeste sammudega alustada.  Kui soovid aga minu praegustest tegemistest veidi rohkem teada saada, siis oled oodatud jälgima mind instagrammi: elli_the_saver kontole. Rahatargemat teekonda soovides Elli Teel järgmise käänakuni :) 
Tere! Mina olen Elli. Olen neljakümnendates kahe toreda teismeeas kuti ema ja ühe toreda mehe naine. Meie peres on ka kaks vahvat neljajalgset, kes vajavad süüa ja suurel hulgal tähelepanu. Ma elan Lõuna-Eestis ühes väikeses külakeses. Oma maja saime alles mõned aastad tagasi. Meie elu sõltub täielikult isiklikust transpordist, seetõttu on meie peres kaks autot (vanuses 10+ aastat). Nüüd siis põhilise juurde. Olen jälginud huviga facebookis Kogumispäeviku tegemisi ja mul on tunne, et mul on väga palju õppida, et saada rahatargaks. Minu lapsepõlves oli raha alati vähe. Enne palgapäeva oli vanematel rahad tihtipeale täiesti otsas. Pidime mõned aastad üle elama aja, kui üks vanematest oli töötu. Sõime siis põhiliselt kartulit, piima ja muna, mis tulid sel ajal oma põllult-laudast. Uusi asju osteti harva, riided tulid enamasti taaskasutusest või tuttavatelt. Mul on tunne, et minu sees on uskumused, et raha ongi alati vähe või puudu. Vaatamata nendele uskumustele, mis lapseeast kaasa o